Question

# The manager of the Personnel Department at City Enterprises has been reading about time-driven ABC and...

The manager of the Personnel Department at City Enterprises has been reading about time-driven ABC and wants to apply it to her department. She has identified four basic activities her employees spend most of the their time on: Interviewing, Hiring, Assessment, and Separation Processing. The department employs 17 staff who perform these activities. The manager provides the following estimates for the amount of time it takes to complete each of these activities:

• Interviewing: 57 minutes.

• Hiring: 72 minutes.

• Assessment: 99 minutes.

• Separation Processing: 102 minutes.

Employees in Personnel work 47-hour weeks with four weeks for vacation. Of the 47 hours, five are reserved for administrative tasks, training, and so on. The costs of the Personnel Department, including any allocated costs from other staff functions, are \$984,000. During the year, Personnel conducted 2,400 interviews, made 615 hires, made 5,400 assessments, and had 310 separations.

Required:

a. What is the cost per minute for activities in Personnel? (Round your answer to 2 decimal places.)

b. What is the cost of interviewing and hiring one employee? (Round your intermediate calculations and final answer to 2 decimal places.)

c. How many minutes of unused capacity did Personnel have for the year?

d. What was the cost of the unused capacity in Personnel? (Round your intermediate calculations to 2 decimal places and round your final answer to the nearest whole dollar.)

1- Total cost in personnel= \$ 984,000

Total minutes available = \$ 2056320

Cost per minute = 0.48 (984000/2056320)

17 employees *48 weeks *(47-5) hours per week *60 minutes per hour =2056320

Cost per minute for activitity in personnel =0.48

2- Minutes per activity = 57 interviews+ 72 hirings =129

Cost per minute =0.48*129=61.92

3- Minutes per order = 57 interview +72 hire +99 assess +102 process =total 330

Number of orders =2400 interview +615 hire+5400 asses+310 process

Minutes used =. (2400*57)+(615*71)+(5400*99)+(310*102)=746,685

2056320 -746685= 1,309,635

4- 628,625 = (1,309,635*0.48)

#### Earn Coins

Coins can be redeemed for fabulous gifts.